<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Banebrytende funn

Norma føyer seg inn i rekken av funn for DNO, og åpner opp et «spennende, nytt område» i Nordsjøen. Aksjen reagerer opp.

Publisert 19. sep. 2023 kl. 09.47
Oppdatert 19. sep. 2023 klokken 09.51
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 256 ord
NYTT FUNN: For DNO og styreleder Bijan Mossavar-Rahmani. Nylig avgått toppsjef Bjørn Dale i forgrunnen. Foto: Iván Kverme

 

DNO har gjort et gasskondensatfunn på Norma-prospektet i Nordsjøen i PL984-lisensen der selskapet er operatør og har 30 prosent eierandel, går det frem av en børsmelding tirsdag.  

En foreløpig vurdering av funnet peker mot 25-130 millioner fat oljeekvivalenter i brutto utvinnbare ressurser på P90-P10-basis, med et gjennomsnitt på 70 millioner fat.

Aksjen reagerer med 3 prosent oppgang på Oslo Børs tirsdag formiddag. 

Funn på rekke og rad

Med en beliggenhet 20 kilometer nordvest for Balder-feltet og 30 kilometer sør for Alvheim, poengterer selskapet at Norma ligger i et område med utstrakt infrastruktur sentralt i Nordsjøen, med tilknytningsmuligheter som tilbyr potensielle veier til kommersialisering.

Innenfor samme lisens har DNO dessuten identifisert ytterligere leteprospekter der risikoen er betydelig redusert etter Norma-resultatene.

– Norma åpner opp et spennende, nytt område for DNO i Nordsjøen. Med risiko for å bringe ulykke over våre leteeksperter, bekrefter den nylige rekken av funn DNOs letestrategi i Norge, sier styreleder Bijan Mossavar-Rahmani i en kommentar, og viser til selskapets seks funn i Troll/Gjøa-området siden 2021.

Tre av disse funnene – Carmen, Heisenberg og Røver Sør – har blitt gjort i år.

Ligger foran skjema

DNO karakteriserer videre reservoarkvaliteten i Norma-funnet som «eksepsjonelt god». Selskapet vil nå kartlegge funnet og potensialet i lisensen ytterligere, og utføre seismiske undersøkelser for å identifisere optimal beliggenhet for neste brønn.

Selv med den ekstra omfattende datainnsamlingen forventes Norma-brønnen ifølge selskapet fullført 15 dager før plan og til en kostnad 8 prosent under budsjett.

Andre partnere i lisensen er Source Energy, Equinor og Vår Energi med 20 prosent hver, samt Aker BP med 10 prosent.