<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Brennhett salg i Vår Energi

Det var rift om aksjene i Vår Energi torsdag kveld. HitecVision solgte flere aksjer enn planlagt, men måtte ut med rabatt.

  Publisert 22. sep. 2023 kl. 08.22
  Oppdatert 22. sep. 2023 klokken 13.07
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 330 ord
  SOLGTE AKSJER: Ole Ertvaags HitecVision har solgt aksjer i Vår Energi. Foto: Vidar Ruud

   

  Etter børsens stengetid torsdag ble det annonsert at oppkjøpsfondet HitecVision ville selge en stor mengde aksjer i olje- og gassprodusenten Vår Energi. Det gikk varmt på meglerbordene torsdag ettermiddag, for boken var fulltegnet etter få timer, og antallet aksjer til salgs ble økt.

  HitecVision selger 157,3 millioner aksjer, og kursen er satt til 29 kroner – en rabatt på rundt 10 prosent sammenlignet med sluttkursen torsdag.

  Det er dermed snakk om et aksjesalg på 4,56 milliarder kroner. HitecVision ønsket opprinnelig å selge 142,3 millioner aksjer i Vår Energi, tilsvarende rundt 5,7 prosent av utestående aksjer i selskapet, men nå vil oppkjøpsfondet sitte igjen med 359,5 millioner aksjer, eller 14,4 prosent eierskap.

  Solgte mer

  Etter salget har HitecVision gått med på at selskapet ikke kan selge ytterligere aksjer i Vår Energi de neste 90 dagene. Det var Barclays, DNB Markets, Morgan Stanley og SpareBank 1 Markets som sto for aksjesalget, med bistand fra ABG Sundal Collier, Carnegie, Jefferies, Pareto Securities, Arctic Securities, Nordea og SEB.

  HitecVision annonserte 10. august en restrukturering av sine fonds respektive interesser i Vår Energi. Denne restruktureringen ventes fullført innen utgangen av 2023, og vil inkludere en likvidering av Point Resources.

  Beroligende ord

  HitecVision vil fortsatt være nest største eier i Vår Energi. Den italienske energigiganten Eni er størst. I børsmeldingen torsdag uttrykte selskapet at det ikke vil selge aksjer med det første.

  – Eni vil fortsette som en aktiv og konstruktiv eier i Vår Energi i mange år fremover, og har ingen planer om å selge aksjer i overskuelig fremtid. HitecVisions nedsalg vil øke likviditeten i aksjen og gjøre selskapet mer attraktivt for internasjonale institusjonelle investorer, sier Enis finansdirektør Francesco Gattei i en kommentar.

  I tilknytning til nedsalget har den ferske konsernsjefen Nick Walker uttrykt interesse for å kjøpe aksjer, og han er foreløpig blitt tildelt aksjer tilsvarende én million dollar. Mengden aksjer vil bli bestemt av kursen når bøkene lukkes.

  Andre store eiere i Vår Energi er John Fredriksen, Pareto-eier Svein Støle, Harald Espeseth og investeringsselskap eid av investor og skipsreder Olav Nils Sunde.