<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Drar i reversen?

Oljeprisene har falt siden stengetid på Oslo Børs torsdag. Analytikere tror Saudi-Arabia kan være i ferd med å reversere produksjonskutt.

  Publisert 29. sep. 2023 kl. 08.37
  Oppdatert 29. sep. 2023 klokken 08.37
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 222 ord
  ÅPNER KRANEN? Saudi-Arabia og energiminister Prins Abdulaziz bin Salman kan være i ferd med å bringe produksjon tilbake til markedet. Foto: NTB

  Oljeprisene trekker noe nedover fredag.

  Desember-kontrakten for Brent-oljen står i morgentimene i 93,09 dollar pr. fat, omtrent uendret fra midnatt, men ned fra 93,67 dollar pr. fat da Oslo Børs stengte torsdag. Likevel ligger Brent-oljen an til å stige mer enn én prosent denne uken.

  Saudi-Arabia reverserer

  Bloomberg trekker frem at oljeprisene møter teknisk motstand. I tillegg spekulerer Rapidan Energy Group ifølge nyhetsbyrået i at Saudi-Arabia heller vil begynne å reversere produksjonskutt dersom prisene blir for høye enn å risikere en videre prisoppgang som kan hemme etterspørselen.

  – Den virkelig fornuftige måten å få prisene under kontroll på er at Saudi-Arabia og OPEC+ sier: «Vi har fått frem poenget vårt, vi har skremt bort de spekulative short-posisjonene.» Vi er ikke der ennå, men vi nærmer oss, sier Rapidan-sjef og tidligere Det hvite hus-rådgiver Bob McNally.

  OPEC+ møtes neste uke

  Neste ministermøte i OPEC+ er førstkommende onsdag, 4. oktober.

  «Neste ukes OPEC-møte vil være en nøkkeloppdatering for markedet med økende sannsynlighet for at de frivillige forsyningskuttene fra Saudi Aramco reduseres», skriver analytikere i National Australia Bank ifølge Reuters i et kundenotat.

  Samtidig opplyser Kreml ifølge nyhetsbyrået at Russland ikke har diskutert økning av sin produksjon for å kompensere for dieseleksportforbudet med OPEC+.

  Videre starter den kinesiske nasjonaldagsfeiringen (Golden Week) i dag og varer frem til 6. oktober. Ferien ventes å øke innenlands reisevirksomhet og dermed stimulere oljeetterspørselen.