<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hamstrer i favoritt-aksjene – kjøpt for over 60 mill.

Aasulv Tveitereid har i løpet av kort tid vektet seg betydelig opp i Aker BP og TGS.

Publisert 1. okt. 2023
Oppdatert 1. okt. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 295 ord
KJØPER SEG OPP: Investor Aasulv Tveterieid har åpenbart tro på oljebransjen og har brukt tiden på å kjøpe seg opp i to favoritter. Foto: Iván Kverme

Ferske aksjonærlister viser at investor Aasulv Tveitereid har gjort en rekke aksjekjøp den seneste uken.

Aasulv Tveitereid er en av nykommerne på årets 400-liste, listen over Norges 400 rikeste. På kun 12 år har han fått 10 millioner kroner til å vokse til over milliarden. Så å si utelukkende ved kjøp og salg av verdipapirer.

Tro på oljebransjen

Investoren har åpenbart stor tro på en god periode i oljebransjen. I løpet av den seneste tiden har han kjøpt Aker BP og TGS med begge hender.

Ifølge aksjonærtjenesten TekInvestor har Tveitereid kjøpt 150.000 aksjer i Aker BP, tilsvarende 44,4 millioner kroner. På fredag solgte han dog en liten post på 25.000 Aker BP-aksjer, tilsvarende 7,4 millioner. Igjen sitter investoren med 675.000 aksjer i Røkkes oljegigant, en beholdning som er verdt like under 200 millioner kroner.

Tveitereid-favoritt

På samme tid har han kjøpt seg opp i sin egen favoritt, TGS. Tveitereid har kjøpt for over 20 millioner i seismikkselskapet TGS. Nå har han en eierandel på 1,6 prosent i selskapet, tilsvarende over 300 millioner kroner.

Nylig ble det kjent at TGS og PGS slår seg sammen og lager verdens største seismikkselskap. Avtalen innebærer at aksjonærene i førstnevnte selskap blir sittende med to tredjedeler av det sammenslåtte selskapet, mens PGS-aksjonærene blir sittende med den resterende eierandelen.

«TGS-aksjonærene skulle fått en større del av kaken,» sa DNB Markets-analytiker Steffen Evjen til Finansavisen 19. september.

Elektronikk

Samtidig har han kjøpt seg opp i elektronikkselskapet Kitron. Investoren har kjøpt 50.000 aksjer, tilsvarende 1,8 millioner kroner. Kitron har gått som en kule på børs og er opp 26,4 prosent så langt i år. Selskapet har levert gode tall og hevet guidingen ved hver nye kvartalsrapport.

I andre kvartal meldte Kitron om driftsinntekter på 206,3 millioner euro, sammenlignet med 157,3 millioner i fjor. Driftsresultatet steg til rekordhøyder og endte på 19,2 millioner euro, mot 9,9 millioner i fjor.