<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Japansk shipping-gigant kjøper seg opp i Odfjell Oceanwind

Den japanske shipping-giganten Mitsui investerer i Odfjell Oceanwind. – Mitsui er en kvalitetsinvestor som perfekt supplerer våre eksisterende aksjonærer, sier adm. direktør.

Publisert 5. okt. 2023 kl. 12.32
Oppdatert 5. okt. 2023 klokken 12.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 250 ord
NYE MED-EIERE: Odfjell Drilling får med seg et japansk rederi. Her ved adm. Per Lund i Odfjell Oceanwind. FOTO: Thomas Bjørnflaten

Det japanske selskapet Mitsui OSK Lines har kjøpt seg opp i Odfjell Oceanwind, som spesialiserer seg på flytende havvind.

Størrelsen på investeringen ble ikke oppgitt, men Odfjell opplyste at transaksjonen «genererer betydelig kapital» som vil bli brukt til å styrke selskapets posisjon innen flytende vindkraft.

– Mitsui er en kvalitetsinvestor som perfekt supplerer våre eksisterende aksjonærer. Som en av verdens største rederier med mer enn 800 skip og en raskt voksende tjenesteportefølje som er relevant for flytende havvind, har Mitsui verdifulle ressurser og erfaring som vil være viktige for selskapet i tiden som kommer, sier adm. direktør Per Lund i Odfjell Oceanwind.

Tidligere i år lanserte Odfjell Oceanwind et fundamentdesign som er i stand til å ta imot vindturbiner på 15 MWh og større. Den kalles Deepsea Star er en stålkonstruksjon med søylestabilisering og halvnedsenkbare deler, hvor turbinen kan plasseres sentralt - i stedet for over en av de tre søylene. Dette, hevder selskapet, vil fordele belastningen jevnere.

Stor aktør innen shipping

Mitsui etablerte sin virksomhet innenfor havvind i 2021 og har siden økt sin tilstedeværelse innen marine fornybare energikilder gjennom flere teknologiinvesteringer, hovedsakelig rettet mot flytende havvind.

– Dette strategiske partnerskapet passer perfekt med kulturen til begge selskapene, og vi, som en av aksjonærene, er fullt forpliktet til å bidra til akselerasjonen av Odfjell Oceanwinds ambisjon om å være en global leder innen teknologi for flytende havvind," sa Masayuki Sugiyama, direktør for prosjekter innen vindkraft og karbonkraftløsninger i Mitsui.

Odfjell Technology, i kombinasjon med den direkte investeringen fra Odfjell-familien, vil forbli den største aksjonæren i selskapet.