<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vent med å kjøpe aksjen

Mange brikker skal falle på plass i refinansieringen av Solstad Offshore. Investorer bør avvente aksjekjøp til etter emisjonen. 

Publisert 24. okt. 2023 kl. 15.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord
Røkke redder Solstad: – Vent med å kjøpe aksjen
Klipp fra Børsmorgen 24.10.2023 Det er mange brikker å følge med på når Kjell Inge Røkkes Aker suser inn og bidrar til at offshorerederiet Solstad får landet en refinansiering. Aker er med, Aker-selskapet American Shipping Company er også med, det samme er statlige Eksfin og DNB. – Vent med å kjøpe aksjen til etter emisjonen, sier aksjekommentator Karl Johan Molnes om det som nå skjer.

SOFF

Mandag ble det kjent at Solstad Offshore har kommet til enighet med Aker, American Shipping Company, DNB og Eksfin om en refinansieringsavtale. Som en del av avtalen skal Solstad etablere et nytt datterselskap, Solstad NewCo – der refinansieringen vil foregå.

I tillegg til en avtale med kreditorene om en løsning for rederiets flåtelån, skal det nye selskapet hente inn 4 milliarder i ny egenkapital, hvorav Kjell Inge Røkke-dominerte Aker skal bidra med minimum 2,25 milliarder kroner. Det skal også hentes 750 millioner kroner i en emisjon.

Planen er å børsnotere Solstad NewCo, noe som ifølge Aker-sjef Øyvind Eriksen kan skje alt neste år.

– Pass på «Maximus»-gjeld

– Solstad vil fremstå med mye mindre gjeld, sa aksjekommentator Karl Johan Molnes på Børsmorgen tirsdag, men advarte samtidig mot å stole på emisjonsestimatene.

Disse peker blant annet mot EBITDA (driftsresultat før av- og nedskrivninger) på 3,4 milliarder og 5,9 milliarder kroner i nettogjeld i 2024.

– Emisjonsestimater bruker å utelukke «the bad parts», fortsatte han, og ba investorer for eksempel å passe på at all gjelden fra «Normand Maximus» er innlagt.

– Vent derfor med å kjøpe aksjen til etter emisjonen, anbefalte Molnes.

Solstad Offshore stiger over 9 prosent på Oslo Børs tirsdag ettermiddag.