<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

To toppsjefer i Ørsted går av på dagen

Finansdirektøren og driftsdirektøren i danske Ørsted går av med umiddelbar virkning, melder selskapet.

Publisert 14. nov. 2023 kl. 08.15
Oppdatert 14. nov. 2023 klokken 08.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 198 ord
SJEFSBYTTE: Den danske fornybarkjempen Ørsted bytter ut finansdirektøren og driftsdirektøren. Her fra selskapets anlegg ved Rhode Island i USA. Foto: Bloomberg

Det danske fornybarselskapet Ørsted melder i en pressemelding tirsdag morgen at selskapets finansdirektør Daniel Lerup og driftsdirektør Richard Hunter er ferdige i sine stillinger med umiddelbar effekt.

Avgangene skal ha vært avtalt ved gjensidig enighet, ifølge selskapet. Det opplyses også at erstattere for de to ventes å bli kunngjort så tidlig som mulig i løpet av 2024.

«Ørsted, sammen med resten av bransjen, opplever en utfordrende og volatil forretningsmessig situasjon. Derfor har styret og jeg blitt enige med vår nåværende finansdirektør og driftsdirektør at vi trenger nye og annerledes ferdigheter for å lede finans-, EPC- og driftsfunksjonene for å styrke Ørsteds reise inn i fremtiden,» kommenterer konsernsjef Mads Nipper i meldingen.

Fra i dag vil europasjef Rasmus Errboe fungere som midlertidig finansdirektør og medlem av konsernledelsen. 

Andrew Brown, medlem av Ørsteds styre, er utnevnt som midlertidig driftsdirektør. 

Svake tall

Meldingene om sjefsbytte kommer bare et par uker etter at Ørsted la frem en elendig tredjekvartalsrapport

Ørsted tapte 22,6 milliarder kroner i tredje kvartal, og besluttet å stanse utviklingen av Ocean Wind 1 og 2. Omsetningen falt med 48 prosent til 19 milliarder, sammenlignet med samme periode i fjor.

På mandag meldte selskapet også at det trekker seg fra partnerskap for å bygge ut havvind i norske områder.