<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny storkontrakt til Aker Solutions

Aker Solutions sikter mot ytterligere 6–7 milliarder kroner med nok et havvindprosjekt utenfor Storbritannia.

Publisert 14. nov. 2023 kl. 18.20
Oppdatert 14. nov. 2023 klokken 18.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 216 ord
MILLIARDER I SIKTE: For Aker Solutions og konsernsjef Kjetel Digre. Foto: Iván Kverme

 

Aker Solutions er tildelt en kontrakt av Vattenfall for havvindprosjektet Norfolk Vanguard East utenfor kysten av engelske Norfolk, opplyser selskapet sent tirsdag.

Kontrakten omfatter ingeniørarbeider, anskaffelser, konstruksjon og installasjon (EPCI) av en såkalt HVDC-plattform. Toppsiden skal produseres i et joint venture med Drydocks World Dubai. Understellet skal produseres ved Aker Solutions' verft i Verdal.

Kontrakten sorteres innenfor Aker Solutions' egen «sizeable»-kategori, som tilsier en verdi mellom 0,5 og 1,5 milliarder kroner.

Selskapet vil på nåværende tidspunkt bokføre en ordreinngang som reflekterer arbeid som skal utføres frem til utgangen av andre kvartal 2024. Aker Solutions estimerer imidlertid en total kontraktsverdi for selskapet på mellom 6 og 7 milliarder kroner dersom Vattenfall fatter en endelig investeringsbeslutning for prosjektet.

Prosjektet er foruten investeringsbeslutningen også betinget av myndighetsgodkjennelser, ifølge oljeserviceselskapet.

Tidligere i november meldte Aker Solutions at Vattenfall har gitt selskapet grønt lys for vindprosjektet Norfolk Vanguard West, og at det bokfører en kontraktsverdi på 4 milliarder kroner.

For et drøyt år siden ble Aker Solutions og Siemens tildelt en tilsvarende kontrakt på Norfolk Boreas, som opprinnelig skulle være den første fasen på Norfolk. Denne kontrakten ble anslått å ha en kontraktsverdi for Aker Solutions på mellom 2,4 og 3,5 milliarder kroner.

Aker Solutions steg 0,4 prosent til 45,30 kroner på Oslo Børs tirsdag. Hittil i år er aksjen opp 21,1 prosent.