<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sterkere for BW Offshore

Publisert 16. nov. 2023 kl. 08.45
Oppdatert 16. nov. 2023 klokken 08.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord
LA FREM TALL: Adm. dir. Marco Beenen i BW Offshore Limited Foto: Thomas Bjørnflaten

 

BW Offshore fikk en EBITDA på 75,5 millioner dollar i tredje kvartal 2023, mot 61 millioner dollar i andre kvartal 2023.

Driftsinntektene var 156 millioner dollar i kvartalet, mot 166 millioner dollar i andre kvartal, mens driftsresultat utgjorde 38 millioner dollar – opp fra 18 kvartalet før.

Styret har besluttet et kontantutbytte på 0,063 dollar pr. aksje for tredje kvartal, som er fordelt på 0,035 dollar i kontanter og fem millioner aksjer i BW Energy, tilsvarende 0,028 dollar. pr aksje.

Guiding

BW Offshore forventer at kjerneenhetene i selskapets eksisterende flåte vil fortsette å generere betydelig kontantstrømmer i tiden fremover, støttet av den faste ordrereserven på 5,6 milliarder dollar, inkludert Barossa-kontrakten.

Selskapet venter å rapportere en EBITDA på 285-295 millioner dollar i 2023 og 290-310 millioner dollar i 2024.

Avhendingsprogrammet for ikke-kjerneflåten er i rute for å fullføres ved årsslutt. BW Offshore fortsetter aktivt å evaluere FPSO-muligheter, med fokus på prosjekter som oppfyller avkastningskravene, opplyses det.

BW Offshore vurderer også utstedelse av en femårig senior usikret obligasjon på 1 milliard kroner, ifølge en melding torsdag. Danske Bank og DNB Markets er tilretteleggere. Provenyet fra utstedelsen vil bli brukt til å refinansiere selskapets obligasjonslån BWO05, i tillegg til generelle selskapsformål.

TDN Direkt