<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Må betale titalls millioner – nedjusterer guidingen

Volue har blitt dømt til å betale opp mot 44 millioner kroner i erstatning i en voldgiftssak, og nedjusterer med det guidingen. 

Publisert 18. nov. 2023 kl. 16.20
Oppdatert 18. nov. 2023 klokken 16.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
DØMMES: Trond Straume, adm. direktør i Volue. Foto: Iván Kverme

Etter en voldgiftsprosess i Oslo må Volue betale et forlik til en motpart, noe selskap skriver vil påvirke resultatene for fjerde kvartal. Av børsmeldingen går det frem at dommen fra voldgiftsretten er endelig og ikke kan ankes.

Volue forventer en engangskostnad som vil påvirke fjerde kvartal 2023 negativt, i størrelsesorden 24-44 millioner kroner, avhengig av utfallet av forsikringskravene. 

Volue skriver at de har tilstrekkelig økonomisk kapasitet tilgjengelig for å betale beløpet. 

Påvirkningen vil påvirke Volues evne til å oppfylle guidingen om økt justert EBITDA for 2023. Imidlertid står guidingen om årlige forbedringer i justert EBITDA fremdeles ved lag, og er gyldig for 2024, ekskludert forliket. 

Tvisten oppstår fra Volues engasjement i finansielle markedstjenester på motpartens vegne i langsiktige markeder gjennom 2021. Kontraktsbruddet skyldtes prosedyrefeil på Volues side. Volue er uenig i vurderingen som er gjort angående Volues handlinger og tapet påført motparten, og er skuffet over utfallet av prosessen.

Inntektene fra finansielle markedstjenester har blitt redusert over årene, med hovedsakelig ikke-gjentagende årlige inntekter på omtrent 16-18 millioner, og forventes å fortsette å avta i fremtiden.