<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tildelt storkontrakt – skyter opp på børs

Subsea 7 stiger markant på Oslo Børs etter både positiv megleranalyse og ny storkontrakt i Brasil.

Publisert 20. nov. 2023 kl. 14.26
Oppdatert 20. nov. 2023 klokken 15.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
GODE TIDER I OLJESERVICE: Adm. direktør i Aker Solutions, Kjetel Digre (t.v.), ved siden av adm. direktør John Evans i Subsea 7 – der sistnevnte kan juble over ny kontrakt. Foto: Iván Kverme

 

Subsea 7 har blitt tildelt en «sizeable» kontrakt fra Shell for demontering av undervannsinfrastruktur, melder selskapet mandag.

I børsmeldingen oppgis det ikke hva «sizeable» defineres som, men tidligere har oljeserviceselskapet brukt betegnelsen om kontrakter med en verdi på mellom 50 og 150 millioner dollar.

Arbeidet er knyttet til det flytende produksjons- og lagringsskipet (FPSO) «Fluminense» på Bijupirá- og Salema-feltene utenfor kysten av Rio de Janeiro i Brasil, 700 meter under vannoverflaten.

Kontrakten inkluderer frakobling og fjerning av ti stigerør, tre kontrollkabler og ni fortøyningsliner, og oppstart for arbeidet er desember 2023.

Subsea 7 er blant tungvekterne som stiger mest på Oslo Børs mandag, med en oppgang på 3,5 prosent ved 14-tiden. Det siste året er aksjen opp sterke 45 prosent.

Dagens kursoppgang kan også skyldes at DNB Markets har høynet kursmålet på aksjen fra 180 til 200 kroner. Analytiker Martin Huseby Karlsen gjentar kjøpsanbefalingen, og sier det er «grunn til å ha økende tro på Subsea 7s langsiktige inntjeningspotensial».

Totalt anbefaler 19 meglerhus kjøp, mens det er tre holdanbefalinger og to salgsanbefalinger på aksjen.