<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sikret lån til store havvindskip

Havfram har fått fullfinansiert de to havvindskipene som er under bygging.

Publisert 21. nov. 2023 kl. 09.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 231 ord
Havfram vindturbininstallasjonsfartøy vindkraft installasjonsfartøy WTIV Havfram

Havfram har to oppjekkbare vindturbininstallasjonsskip under bygging ved CIMC Raffles i Kina.

Nå har selskapet sikret fullfinansiering for byggeprogrammet.

Havfram har signert en låneavtale med Eksportfinans Norge og et syndikat ledet av DNB. Med i syndikatet er også SpareBank 1 SR-Bank ASA, Credit Agricole, Sparebanken Vest og Rabobank. Det er ikke oppgitt størrelse på lånebeløpet.

HAR FÅTT FINANSIERING PÅ PLASS: Finansdirektør Bjørn Kristian Røed i Havfram. FOTO: Jan Khür/Havfram

– Fasiliteten, sammen med egenkapitalen fra Sandbrook og PSP Investments, fullfinansierer Havframs nybyggingsprogram, sier finansdirektør Bjørn Kristian Røed i Havfram i en pressemelding fra selskapet.

Har egenkapital

I november og desember i fjor hentet Havfram egenkapital på til sammen 500 millioner dollar, eller 5,4 milliarder kroner, fra sin hovedeier Sandbrook Capital og kanadiske PSP Investments. Dette dekker egenkapitalandelen for de to skipene som er bestilt.

Finansavisen har tidligere skrevet at prisen på hvert av installasjonsskipene trolig ligger på 300–400 millioner dollar, eller mellom 3,2 og 4,3 milliarder kroner.

Skipene vil ha en kapasitet på å installere offshore vindturbiner med en rotordiameter på mer enn 300 meter og fundamenter på inntil 3.000 tonn, og er planlagt levert i 2025.