<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norsk oljeselskap tror på opptur med ny president i Argentina

Interoil Exploration & Production fikk en nedgang i netto oljeproduksjon i tredjekvartal. Argentinas nye ultraliberale statsminister vil skape bedre rammevilkår for driften, tror selskapet. 

  Publisert 29. nov. 2023 kl. 17.32
  Oppdatert 11. des. 2023 klokken 14.35
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 212 ord
  NEDGANG: Interoil Exploration and Production fikk en nedgang i netto oljeproduksjon i tredje kvartal. Foto: Interoil

   

  Interoil Exploration & Production fikk i tredje kvartal et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 2,4  millioner dollar, mot 1,2 millioner dollar på samme tid i fjor.

  Inntektene økte fra 15,7 millioner dollar på samme tid i fjor, til 16,4 millioner dollar. De økte inntektene skyldtes en økt andel av inntektene i de operasjonelle aktivitetene i Argentina, skriver selskapet.

  I kvartalsrapporten skriver selskapet at de tror valget av den nye, ultraliberale, statsministeren i Argentina, Javier Milei, vil ha en positiv innvirkning på selskapets forretning i landet. 

  Selskapet skriver at Mileis lovnader om «å redusere eksisterende gap mellom den offisielle valutakursen og den faktiske valutakursen mellom argentinsk peso og amerikanske dollar», vil virke positivt. I tillegg vil en «deregulering av olje- og gasspriser og andre tiltak, skape et bedre forretningsmiljø».

  Tredje kvartal på rad med tap

  Selskapets olje- og gassproduksjon i tredje kvartal var på 227.342 fat oljeekvivalenter brutto, mot 286.975 for ett år siden. Netto var produksjonen 69.369 fat oljeekvivalenter, mot 72.897 fat i tredje kvartal 2022.

  Tredje kvartal i år markerer det fjerde kvartalet på rad der selskapet har tapt penger. Siden Q4 2022 har selskapet levert et netto tap på 6,9 millioner dollar.

  Interoil-aksjen ble ved stengetid på Oslo børs handlet for 0,69 kroner aksjen, noe som gir en børsverdi på om lag 140,5 millioner kroner.