<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rystad Energy tror globalt kullforbruk i kraftsektoren vil avta etter 2023

Kullforbruket i kraftsektoren er i ferd med å nå toppen, tror Rystad Energy.

  Publisert 4. des. 2023 kl. 20.40
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 134 ord
  PÅ VEI NED: Rystad Energy tror kullforbruket vil avta etter 2023. Martin Meissner / AP / NTB

  Den globale kraftproduksjonen fra kull vil nå toppen i år etter hvert som den økende utbyggingen av fornybar energi fortrenger det skitneste fossile brenselet, skriver Rystad Energy i en ny rapport.

  Forbrenning av kull vil produsere rundt 10 373 terawattimer elektrisitet på verdensbasis i 2023, for deretter å synke til 10 332 terawattimer neste år, ifølge Rystads analyse. 

  – Nedgangen i den totale kullproduksjonen i 2024 er kanskje liten på papiret, men den signaliserer begynnelsen på den fornybare energiens æra i kraftmarkedet, skriver Rystads senior visepresident, Carlos Torres Diaz.

  – Kull er den største kilden til elektrisitet på verdensbasis, og det er avgjørende å redusere utslippene fra kraftverk for å begrense klimaendringene. Sentrale folkevalgte, ledere og miljøforkjempere møtes nå på FNs årlige klimatoppmøte for å utarbeide avtaler for å fremme ren energi og begrense forbruket av fossilt brensel.