<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trafigura siktet for korrupsjon

Trafigura, et ledende selskapet innenfor trading av olje- og metall, er siktet for korrupsjon i både Afrika og Sør-Amerika.

  Publisert 6. des. 2023 kl. 20.54
  Oppdatert 6. des. 2023 klokken 20.55
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 142 ord
  KORRUPSJONSANKLAGER: Trafigura har blitt siktet for å ha bestukket offentlige tjenestemenn i Angola. Trafigura

  Trafigura Group, en av verdens største råvarehandlere, er siktet for å ha bestukket offentlige tjenestemenn i Angola. Anklagene er i hovedsak rettet mot en av selskapets mangeårige toppledere, skriver Bloomberg.

  Trafigura erkjente de anklagene i en uttalelse, og avslørte også for første gang at det amerikanske justisdepartementet etterforsker «urettmessige betalinger» i forbindelse med ulike handler i Brasil.

  Siktelsene er de siste i rekken av anklager fra globale påtalemyndigheter rettet mot korrupsjon i råvarehandelsbransjen, og de mest alvorlige så langt mot Trafigura.

  Tiltalen er mot Mike Wainwright, som har vært Trafiguras driftsdirektør. Tiltalen gjør ham til en av de mest høytstående personene innen råvarehandel som har blitt tiltalt for korrupsjon.

  Trafiguras største konkurrenter, Glencore og Vitol Group, har de siste årene begge gått med på å betale bøter for omfattende korrupsjon, men til nå har bare noen få personer, hovedsakelig på mellomnivå, blitt siktet i disse sakene.