<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

I samtaler om kjempefusjon i LNG

Woodside Energy og Santos snakker om å slå seg sammen i en transaksjon på rundt 570 milliarder kroner.

  Publisert 7. des. 2023 kl. 16.06
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 190 ord
  I SAMTALER: Woodside Energy, ledet av Meg O'Neill. Foto: Bloomberg

  Woodside Energy har innledet samtaler med Santos om en potensiell sammenslåing, bekrefter begge parter i pressemeldinger omtalt av flere internasjonale medier torsdag. 

  Financial Times tallfester avtalen om en fusjon mellom Australias to største olje- og gasselskaper til opptil 52 milliarder dollar, eller nærmere 570 milliarder norske kroner. Dette tilsvarer omtrent den kombinerte markedsverdien av de to selskapene på Sydney-børsen, med Woodside Energy på 57 milliarder australske dollar og Santos på 22 milliarder australske dollar.

  En potensiell sammenslåing vil ifølge avisen i stor grad konsolidere Australias LNG-sektor til ett børsnotert selskap om den blir gjennomført.

  Et lenge ansett oppkjøpsmål

  «Samtalene er fortsatt konfidensielle og ufullstendige, og det er ingen sikkerhet for at samtalene vil resultere i en transaksjon. Som et globalt energiselskap vurderer vi kontinuerlig et spekter av muligheter for å skape og levere verdier til aksjonærene», skriver Woodside.

  Santos, som lenge har vært ansett som et oppkjøpsmål, påpeker på sin side at samtalene er «foreløpige», og at selskapet vurderer «en rekke alternative strukturelle alternativer» for å frigjøre verdier.

  Samtalene kommer i kjølvannet av to store amerikanske transaksjoner i oktober, ExxonMobil/Pioneer for 64 milliarder dollar og Chevron/Hess for 60 milliarder dollar (begge inklusive gjeld).