<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Strømselskap deler ut 1 milliard ekstra

Skagerak Energi-styret vil utbetale 1 milliard kroner i ekstra utbytte til selskapets eiere.

Publisert 7. des. 2023 kl. 18.18
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 291 ord
EKSTRA UTBETALING: Skagerak Energis eiere vil motta 1 milliard kroner i tilleggsutbytte. Illustrasjonsfoto: Bloomberg

Styret i Skagerak Energi foreslår å utbetale 1 milliard kroner i tilleggsutbytte til eierne Statkraft og grenlandskommunene, opplyses det i en melding.

ÅPNER PENGESEKKEN: Skagerak Energi og konsernsjef Jens Bjørn Staff. Foto: Ole Walter Jacobsen

Bakgrunnen for forslaget er de store kraftinntektene de seneste årene.

Statkrafts andel blir på 666,2 millioner kroner. Skien kommune får 152,0 millioner kroner, Porsgrunn kommune får 148,0 millioner, mens Bamble kommunes andel oppgis til 33,8 millioner kroner.

«Skagerak Energi har de siste to årene levert svært gode resultater. Prognosen for 2023 tyder på at Skagerak-konsernet også i år vil levere et godt årsresultat,» heter det.

– Skagerak har store investeringsplaner i tiden som kommer, men selskapet har samtidig opparbeidet seg en solid finansiell posisjon som følge av de siste årenes resultater i kraftselskapet vårt. Det gir rom for et tilleggsutbytte til eierne uten at det hindrer våre investeringsplaner for videre vekst og utvikling, sier konsernsjef Jens Bjørn Staff.

Han presiserer at det ekstraordinære utbyttet kommer i tillegg til ordinært utbytte, som typisk vedtas på selskapets ordinære generalforsamling hver juni.

– Eierne har en utbyttepolitikk som sier at 50 prosent av årsresultatet etter skatt til Skagerak Energi skal utbetales i utbytte. Det gjøres ingen endringer av denne praksisen i forbindelse med dette tilleggsutbyttet, sier Staff i meldingen.

Skagerak-konsernets årsresultater de seneste årene har vært på 2,2 milliarder kroner i fjor, 1,9 milliarder i 2021 og 0,5 milliarder i 2020.