<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor trekker seg fra havvindprosjekt i USA

– Et ambisiøst prosjekt som dette må være kommersielt levedyktig, sier Molly Morris, direktør for Equinor Renewables Americas.

Publisert 3. jan. 2024 kl. 18.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 127 ord
TREKKER SEG: Equinor trekker seg fra havvindprosjekt i USA. Foto: Equinor

Equinor og BP kunngjorde i dag en avtale med New York State Energy Research and Development Authority (NYSERDA) om å terminere kraftsalgsavtalen for Empire Wind 2-prosjektet, et havvindprosjekt i USA med en mulig produksjonskapasitet på 1.260 MW.

Equinor skriver i en melding at avtalen reflekterer endrede økonomiske omstendigheter for havvind-industrien og reposisjonerer et allerede modent prosjekt i påvente av nye muligheter for kraftsalg.

Tøffere tider

Beslutningen er drevet av kommersielle forhold, som inflasjon, renteøkning og flaskehalser i forsyningskjeden, som førte til at den tidligere inngåtte kraftsalgavtalen for Empire Wind 2 ikke var bærekraftig.

– Et ambisiøst prosjekt som dette må være kommersielt levedyktig. Denne beslutningen gir oss mulighet til å rekalibrere og utvikle Empire Wind 2 til et sterkere og mer robust prosjekt, sier Molly Morris, direktør for Equinor Renewables Americas.