<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Fantastisk på regneark, men ikke i båter

Aksjekommentator Karl Johan Molnes oppsummerer Sandefjord-seminaret. Han bekymrer seg for fornybarprosjekter, ikke minst ammoniakk på båter.

  Publisert 18. jan. 2024 kl. 07.48
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 184 ord
  Molnes om oljen og havvind: - De sliter
  17.01.2024 Aksjekommentator Karl Johan Molnes oppsummerer dagene i Sandefjord med toppene i norsk oljeindustri.

  Årets Olje- og energipolitiske seminar i Sandefjord er over, og i Finansavisens TV-studio onsdag ettermiddag oppsummerer aksjekommentator Karl Johan Molnes med at oljetoppene har grunn til å være tilfredse.

  Derimot er han mer bekymret for fornybarprosjektene. 

  – Alle typer fornybar sliter med å skalere og finne ut hva som er fornuftig å gjøre, sa han.

  Med referanse til havvind poengterte han at det er helt vanlig å kjøre pilotprosjekter før store utbygginger igangsettes. Hywind Tampen kan kanskje kalles en pilot, mens Trollvind som Equinor lanserte har havnet i skuffen.

  – Man trenger ikke å bygge 100 turbiner som står ute i havet, og hvor lenge skal dette stå før man ser at det fungerer. 20 år? spurte Molnes.

  – Samtidig vet vi at det er mye snakk om ammoniakk på skip. Det er fantastisk på regneark og på land, men å begynne og ta det om bord i båter der det tar tre ganger så stor plass og du skal ha sjøfolk som risikerer livet sitt? Dette er veldig mye Excel-øvelser og tanker og drømmer. Selv om du er idiot så er det lov å tenke, føyde han til.