<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Største oljeøkning på nær tre måneder

Oljelagrene i USA fylles opp raskere enn ventet.

Publisert 7. feb. 2024 kl. 17.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
MER PÅ LAGER: Her oljetanker i Cushing, Oklahoma. Foto: Bloomberg

Råoljelagrene i USA økte med 5,52 millioner fat i ukesperioden til og med 2. februar, viser nye tall fra det føderale organet EIA, som er underlagt USAs energidepartement.

Det er den største økningen siden midten av november – og en større økning enn ventet, ifølge Trading Economics. Konsensus pekte mot en oppgang på 1,895 millioner fat.

I kjølvannet av publiseringen stiger april-kontrakten for Brent-oljen 0,6 prosent til 79,10 dollar fatet og den amerikanske WTI-oljen 0,7 prosent til 73,90 dollar pr. fat.

Uventet bensintrekk

I bensinlagrene var det imidlertid en uventet nedgang i forrige uke. De ferske tallene viser et lagertrekk på 3,15 millioner fat, mens forventningen var en vekst på 0,14 millioner.

Destillatlagrene gikk tilbake med 3,22 millioner fat, mens forventningen i forkant pekte mot et lagertrekk på 1,0 millioner fat.

Uken før økte råoljelagrene med 1,23 millioner fat og bensinlagrene med 1,16 millioner fat, mens destillatlagrene krympet med 2,54 millioner fat.

American Petroleum Institutes oljelagertall tirsdag viste en økning i råoljelagrene på 0,7 millioner fat i forrige uke.