<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Venter pengeflom fra utlandet: Tanzania-gass kan bli gigabonus

Mens mange er skeptiske til avkastningen Equinor får fra fornybar, er tallene langt bedre i olje og gass – og ikke bare i Norge. Utenlands venter Equinor 15 prosent produksjonsvekst og hele 50 prosent kontantstrømvekst de neste årene.

Publisert 9. feb. 2024 kl. 13.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
Equinor venter pengeflom fra utlandet: Tanzania-gass kan bli gigabonus
07.02.2024 Mens mange er skeptiske til avkastningen Equinor får fra fornybar, er tallene langt bedre i olje og gass – og ikke bare i Norge. Vi snakker med Philippe Mathieu som leder den internasjonale virksomheten. Han forteller om en vekst i produksjon på 15 prosent som klarer å øke kontantstrømmen med 50 prosent. Blir det skikkelig stang inn kan OGSÅ de enorme gassfunnene i Tanzania bli en stor bonus på toppen av det hele hvis man lander en enighet med myndighetene i landet om rammevilkår.

All praten om fornybar energi ble ingen suksess for Equinor under kapitalmarkedsdagen i London denne uken. Analytikere og investorer frykter selskaper bruker for mye av den voldsomme avkastningen fra olje og gass på grønne prosjekter med dårlig lønnsomhet.

Ofte er fokuset på olje og gass i Norge, men det skjer mye ute også. FA TV snakker med Philippe Mathieu som leder den internasjonale virksomheten i Norges største selskap.

Han forteller om hvordan hans divisjon skal vokse i de kommende årene. Mens man har trukket seg ut av en rekke land, inkludert Aserbajdsjan og Nigeria i det siste, satses det tungt på kjernelandene Brasil, Canada, Storbritannia og den amerikanske Mexicogolfen. 

Veksttallene inkluderer ikke de enorme gassressursene Equinor sitter i Afrika, som har vært «låst» inne av en politisk prosess for å få avklart en potensiell utbygging.

Blir det skikkelig stang inn kan også de enorme gassfunnene i Tanzania bli en stor bonus – hvis man klarer å få landets myndigheter til å avklare viktige rammevilkår og gi grønt lys.

Analysesjef John Olaisen: Equinor-aksjen er et dødt case
07.02.2023 Analysesjef John Olaisen i ABG Sundal Collier hadde allerede gått ut med en salgsanbefaling på aksjen en uke før Equinor la frem kvartalstallene onsdag. Etter dagens kvartalstall og presentasjon mener han at aksjen er et dødt case og har et kursmål på aksjen på 250 kroner. Han er langt mer positiv til Aker BP, som legger frem kvartalstall torsdag.