<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Da skal du ikke sitte i oljeaksjer

Mads Johannesen i Nordnet heller kaldt vann i blodet på alle som håper på oljepriser over 100 dollar. Det flommer over av olje, påpeker han.

Publisert 12. feb. 2024 kl. 12.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 169 ord
Vurderer du oljeaksjer? Dette bør du tenke over
12.09.2024 Equinors utbyttekutt, tallslipp og kapitalmarkedsdag endte med aksjekrasj, mens Aker BP økte utbyttet sitt og falt likevel noe ned. Hva skjer da når Vår Energi slipper sine tall denne uken? Investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet og aksjekommentator Karl Johan Molnes diskuterer opp- og nedsidene med å eie oljeaksjer i disse tider.

Equinor og Aker BP la begge frem kvartalstall i forrige uke, og særlig førstnevnte ble hardt straffet og fikk slakt fra analytikerhold i etterkant.

– Når Equinor kutter utbyttet, er det lett for fondsforvaltere i New York å flytte pengene til konkurrentene som øker utbyttet, sa investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet da han gjestet Børsmorgen mandag.

– Tjener masse penger

Hans syn på Equinor og Aker BP som investeringscase er delt.

– De handles billig på multipler og utbytteavkastning, men det koker jo ned til hva man tror om oljeprisen. På dagens nivåer tjener selskapene masse penger, og vil du sitte og håve inn utbytter over lang tid er det gode investeringer, fortsatte Johannesen.

– Håper du at oljeprisen skal opp i 100 dollar, er jeg mer skeptisk. Det flommer over av olje nå, og Saudi-Arabia er eneste land som kutter og venter på å kunne produsere mer. Sannsynligheten for en del nedside i oljeprisen er fortsatt god, og da skal du ikke sitte i oljeaksjer, la han til.