<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Resultathopp for PGS

PGS leverte et resultat før skatt på 58 millioner dollar i et av sine siste kvartaler før selskapet slås sammen med TGS.

Publisert 15. feb. 2024 kl. 07.37
Oppdatert 15. feb. 2024 klokken 15.19
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 328 ord
OMTRENT SOM VENTET: Fra PGS og konsernsjef Rune Olav Pedersen. Foto: Iván Kverme

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 10.30

PGS leverte omtrent som ventet i fjerde kvartal.

Kvartalsrapporten, som ble offentliggjort torsdag morgen, viser at seismikkselskapet hadde inntekter på 227 millioner dollar i kvartalet. Det er på linje med det selskapet meldte i sin markedsoppdatering for en drøy måned siden, men ned fra 251 millioner dollar i samme periode i fjor.

Tallet er basert på selskapets egen segmentrapportering, der inntektene føres som en prosentvis andel av prosjektenes ferdigstillelse.

PGS, som er i ferd med å slå seg sammen med konkurrenten TGS, kunne samtidig vise til et resultat før skatt på 58 millioner dollar, mot 2 millioner i tilsvarende periode året før.

– Det var betryggende å oppleve en dobling av ettersalget (late sales, red.anm.) i fjerde kvartal sammenlignet med gjennomsnittet for de tre første kvartalene av 2023, noe som viser verdien av vårt godt posisjonerte og geografisk dversifiserte multiklientbibliotek, sier PGS-sjef Rune Olav Pedersen i kvartalsrapporten.

– Viktig del av energimiksen

Ifølge konsernsjefen var lønnsomheten i selskapets kontraktsprosjekter på nivå med sommersesongen, mens han opplever lavere aktivitet i seismikkinnhentingen i vintersesongen.

Samtidig peker han på økende kontraktsmuligheter og multiklientprogrammer, og venter et mer robust marked i sommersesongen.

– I takt med den globale energiomstillingen, venter vi at energiforbruket vil fortsette å øke på lang sikt og at olje og gass vil være en viktig del av energimiksen, sier Pedersen.

– Seismikkmarkedet er i bedring som følge av økt fokus på energisikkerhet, flere år med lave investeringer i olje og gass, og attraktive olje- og gasspriser.

Trolig som følge av at selskapet snart slår seg sammen med konkurrenten TGS, ga det denne gangen mindre guiding enn vanlig for helåret. Det venter imidlertid investeringer på 125 millioner dollar i år.

PGS

(Mill. USD) 4. kv./23 4. kv./22
Driftsinntekter* 227 251
Driftsresultat* 33 58
Resultat før skatt 58 2
Resultat etter skatt* 61 −5

*Basert på selskapets segmentrapportering, hvor inntektene føres som en prosentvis andel av prosjektenes ferdigstillelse.