<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Resultatnedgang for TGS

TGS leverte svakere resultater i fjerde kvartal i forhold til samme periode året før. Konsernsjefen er optimistisk til 2024.

Publisert 15. feb. 2024 kl. 07.05
Oppdatert 15. feb. 2024 klokken 08.44
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 328 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Kristian Johansen i TGS. FOTO: Iván Kverme

Se selskapets kvartalspresentasjon kl. 09.00.

TGS la torsdag frem tall for fjerde kvartal der særlig ettersalget (late sales) skuffer. Skuffelsen ble for øvrig langt på vei utløst da selskapet publiserte sin markedsoppdatering i januar.

Seismikkselskapet hadde inntekter på 206 millioner dollar i fjerde kvartal. Det er på linje med det selskapet meldte i markedsoppdateringen for en drøy måned siden, men ned fra 227 millioner dollar i samme periode i fjor.

Tallet er basert på selskapets egen segmentrapportering, der inntektene føres som en prosentvis andel av prosjektenes ferdigstillelse.

TGS, som snart fusjonerer med konkurrenten PGS, fikk et driftsresultat før av– og nedskrivninger (EBITDA) på 137 millioner dollar, mot 151 millioner i samme periode året før.

– Mens vi er fornøyde med å kunne levere en proforma årlig omsetningsvekst på 14 prosent i 2023, er vi skuffet over ettersalget (late sales, red.anm)  i fjerde kvartal. Vi fikk ikke den normale sesongmessige oppgangen, sier konsernsjef Kristian Johansen i kvartalsrapporten.

TGS hadde en kontraktsinngang på 275 millioner dollar i kvartalet, og hadde ved utgangen av fjoråret en ordrebok på 545 millioner dollar. 

På den positive siden trekker han frem god ordreinngang i oppkjøpte Magseis Fairfield og sterk utvikling innen segmentet Digital Energy Solutions. 

Konsernsjefen mener også det ser stadig bedre ut fremover.

– Jeg er stadig mer optimistisk med tanke på 2024, basert på positive signaler fra kundene våre, sier han.

Han viser blant annet til at ordrereserven inn i 2024 er 21 prosent høyere enn året før, og at mulighetene i markedet er lovende.

Styret i TGS foreslår å utbetale et utbytte på 0,14 dollar pr. aksje etter fjerde kvartal, tilsvarende 1,48 kroner med dagens valutakurs. Det er det samme som selskapet har betalt de seneste kvartalene.

TGS

(Mill. USD 4.kv/23 4.kv/22
Driftsinntekter* 206 227
Driftsresultat* 47 74
Resultat før skatt 16 69
Resultat etter skatt −9 43
* Basert på selskapets egen segmentrapportering, hvor inntektene føres som en prosentvis andel av prosjektenes ferdigstillelse.