<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjøper flere riggaksjer

Styreleder Tor Olav Trøim plukker opp noen av Schlumberger-aksjene, og øker eksponeringen i Borr Drilling.

Publisert 12. mars
Oppdatert 12. mars
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 217 ord
KJØPER: Tor Olav Trøim, her fra DNBs energi- og shippingkonferanse i forrige uke. Foto: Iván Kverme

Tor Olav Trøim kjøpte gjennom Drew Holdings mandag 200.000 aksjer i Borr Drilling til snittkurs 66,60 kroner, går det frem av en børsmelding tirsdag. Dermed tok Trøim et jafs av blokken på 7.565.850 aksjer som skiftet hender utenfor børs til samme kurs. Selger er Schlumberger. 

Styrelederen ga dermed 13,3 millioner kroner for aksjene, som er rundt 600.000 mer enn han ga for det samme antallet aksjer onsdag i forrige uke.

Oppe i over 6 prosent

Kjøpet slår knapt ut i Trøims samlede eksponering, ettersom han er en av Borr Drilling største eiere. Etter denne siste transaksjonen sitter han med litt over 16,2 millioner aksjer som på mandagens sluttkurs 70,45 kroner er priset til mer enn 1,14 milliarder kroner. Dette tilsvarer en eierandel på 6,1 prosent.

Trøim fikk dermed 5,4 prosent rabatt på gårsdagens sluttkurs.

Besøkte DNB-konferanse

Finansavisen traff Trøim onsdag i forrige uke etter hans åpningsforedrag da DNB Markets arrangerte sin årlige energi- og shippingkonferanse. Da snakket han mest om sine øvrige investeringer.

– Jeg har tapt halvparten av pengene mine på Golar, så det har vært en slitsom reise i 25 år, men jeg har aldri vært så sikker på noe noen gang. Jeg tror gass er fremtiden, sa han.

Trøim er i tillegg til LNG også investert i tørrbulk gjennom Himalaya Shipping og 2020 Bulkers.