<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljegigant kutter stort i elbilsatsing

Et hundretalls arbeidsplasser går tapt med nedtrappingen. I stedet skal det fokuseres på mer lønnsomme virksomhetsområder.

Publisert 15. apr. 2024 kl. 15.53
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 252 ord
LADING: Her en elbil til lading ved en av BP Pulses ladestasjoner i britiske Birmingham. Foto: Bloomberg

Den britiske oljegiganten BP kutter arbeidsplasser og nedjusterer de globale ambisjonene i elbilladersatsingen BP Pulse, melder Reuters og viser til kilder.

Mer enn en tiendedel av bemanningen i virksomheten skal være kuttet, og satsingen skal ha blitt trukket fra flere markeder.

FÆRRE MARKEDER: BPs ladesatsing vil nå fokusere på fire land, mot tidligere 12. Foto: Bloomberg

BP opplyser selv at antallet land BP Pulse fokuserer på, er redusert fra 12 til fire – Storbritannia, Tyskland, USA og Kina. Det er her selskapet venter den raskeste veksten i elbilmarkedet.

Australia, New Zealand og Frankrike skal også være pekt ut som vekstnasjoner.

Forblir viktig vekstområde

Reuters-kildene opplyser at mer enn 100 av totalt 900 stillinger i BP Pulse er blitt kuttet de seneste månedene. De aller fleste av de som er blitt rammet av kuttene, skal ha blitt overført til andre avdelinger.

Ifølge nyhetsbyrået skal endringene i BP Pulse henge sammen med BP-sjef Murray Auchincloss' tiltak for å fokusere mer på oljegigantens mest lønnsomme virksomhetsområder.

Elbillading forblir imidlertid ett av fem viktige vekstområder for oljegiganten.

«Våre elbilambisjoner er ikke endret,» sier selskapet, ifølge nyhetsbyrået.

Ved utgangen av 2023 hadde BP mer enn 29.000 ladepunkter verden rundt. Selskapet har kommunisert mål om å ha 100.000 ladepunkter innen 2030.