<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ithaca Energy kjøper Enis britiske oljeeiendeler

Nordsjøprodusenten Ithaca Energy kjøper Enis britiske eiendeler for om lag 754 millioner pund.

Publisert 23. apr. 2024 kl. 20.21

Ithaca Energy, en produsent av olje og gass i Nordsjøen, kunngjorde tirsdag at de vil kjøpe Enis britiske oppstrømsolje- og gassaktiva for rundt 754 millioner pund, skriver Reuters.

Eni, som er Italias største energiselskap, vil overføre sin britiske virksomhet mot 38,5 prosent av Ithacas aksjekapital, mens de eksisterende aksjonærene i Ithaca Energy vil eie de gjenværende 61,5 prosent av selskapet. Selskapet forventes å produsere mellom 80 000 og 87 000 fat oljeekvivalenter per dag i 2024, ifølge Ithaca, som eies av det Tel Aviv-børsnoterte Delek Group.

– Kombinasjonen vil skape en solid plattform som kan støtte betydelige utbytteutbetalinger til aksjonærene, inkludert en ambisjon om å betale ekstraordinære utbytter i 2024 og 2025, samt levere fremtidig organisk og uorganisk vekst, sa Gilad Myerson, styreleder i Ithaca, i en uttalelse.