<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lula har avsatt Petrobras-sjefen

Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva har avsatt Jean Paul Prates, sjefen for landets statlige oljeselskap Petrobras.

Publisert 15. mai 2024 kl. 08.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 113 ord
PETROBRAS-SJEF: Jean Paul Prates må gå. Foto: Bloomberg

En talsmann for Lula kunngjorde avsettelsen tirsdag.

Prates har blitt kritisert etter at Petrobras i mars besluttet at aksjonærene ikke skulle få utbetalt ekstraordinært utbytte, en beslutning som noen analytikere og motstandere så på som innblanding fra regjeringens side.

Prates var tidligere senator i delstaten Rio Grande do Norte og medlem av Lulas arbeiderparti. Han har bakgrunn som advokat og økonom og ble utpekt til toppstillingen i Petrobras i januar i fjor, da Lula hadde overtatt presidentembetet i landet.

En talsperson for Lula uttalte senere tirsdag til AFP at presidenten vil nominere Magda Chambriard til stillingen som ny Petrobras-sjef. Hun har tidligere ledet Brasils olje- og naturgassbyrå (ANP) og tilhører Lulas parti. Petrobras-styret må godkjenne nominasjonen.

(NTB)