<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

IE&FLT har onsdag kveld brutt forhandlingene med Offshore Norge på oljeserviceavtalen. Oppgjøret går dermed til mekling.

Publisert 15. mai 2024 kl. 18.49
Oppdatert 15. mai 2024 klokken 18.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord
Forhandlingene på oljeserviceavtalen, som omfatter drøyt 6000 IE&FLT-medlemmer, er brutt onsdag kveld. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB

– Vi er opptatt av å ta vare på våre medlemmers helse, men arbeidsgiverne i Offshore Norge viser ingen vilje til å diskutere forverrede arbeidsforhold på sokkelen, sier IE&FLT-nestleder Lill-Heidi Bakkerud i en pressemelding.

Forbundet har heller ikke lyktes med å komme til enighet med Offshore Norge om å redusere det økonomiske gapet mellom de ulike yrkesgruppene i oljebransjen. Oljeserviceavtalen omfatter drøyt 6.000 IE&FLT-medlemmer som jobber i leverandørbedrifter i oljebransjen.

– Det er synd at vi ikke kom til enighet i denne omgang, særlig fordi vi leverte et tilbud i henhold til frontfagsoppgjøret, sier forhandlingsleder Elisabeth Brattebø Fenne i Offshore Norge.

Dato for når partene skal møtes hos Riksmekleren er ikke satt.

Dette var det andre av fire oppgjør for ansatte i petroleumssektoren som Offshore Norge forhandler på. I sokkeloppgjøret kom partene til enighet i forrige uke, mens oppgjøret om Landbaseavtalene og Landavtalene skjer senere i mai.

(NTB)