<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Siste hinder forsert

Sammenslåingen av TGS og PGS er godkjent også av britiske konkurransemyndigheter. Dermed går det mot sluttføring av transaksjonen 1. juli.

Publisert 11. juni
Oppdatert 11. juni

Britiske konkurransemyndigheter har fullført sin gjennomgang og godkjent TGS/PGS-fusjonen, går det frem av en børsmelding tirsdag.

Dermed er det siste regulatoriske hinderet forsert før sammenslåingen av de to selskapene kan fullføres.  Alle betingelser er nå innfridd, og partene vil nå jobbe mot en sluttføring av transaksjonen 1. juli 2024.

– Vi ser frem til å ta styrken og bredden av våre sammenslåtte tjenester til markedet, uttaler TGS-sjef Kristian Johansen i en kort kommentar. Han blir sjef i det sammenslåtte selskapet – og får med seg sin finansdirektør Sven Børre Larsen.

Lansert i september

Den britiske godkjennelsen kommer nesten to måneder etter at det norske Konkurransetilsynet ga sitt grønne lys til fusjonen. 

Planene om sammenslåingen av de to selskapene ble først presentert 18. september i fjor.

Det fusjonerte selskapet vil ha en samlet markedsverdi på omtrent 2,6 milliarder dollar og en netto rentebærende gjeld på 649 millioner dollar. Etter gjennomføring av transaksjonen vil TGS- og PGS-aksjonærer eie omtrent 2/3 og 1/3 av det fusjonerte selskapet. 

Aksjonærene i PGS vil motta 0,06829 aksjer i TGS pr. PGS-aksje.