I slutten av juni gikk oljeserviceselskapet Paratus Energy på børs, og fredag kom tilretteleggerne Arctic Securities og Pareto Securities med analyser om selskapet.
Umiddelbart etter debuten i juni steg aksjen til 60 kroner. Fredag ble Paratus-aksjen omsatt for 57,95 kroner, noe som er rundt 12 prosent høyere enn emisjonskursen på 51,66 kroner.
«Primærfokuset er å returnere kapital til aksjonærene, og det har vi som mål å gjøre allerede i år. Over de neste årene er vi ganske trygge på at vi kan ta ut mesteparten av den operasjonelle kontantstrømmen i utbytte, hvis det er det vi ønsker å gjøre. Men det er styret som må vurdere hvilket nivå som er fornuftig,» sa Paratus-sjef Robert Jensen til Finansavisen i juni.
Arctic mest positive
Arctic-analytiker Sebastian Grindheim beskriver Paratus Energy som den beste investeringsmuligheten innen olje og gass.
«Vi estimerer at selskapet vil generere omtrent 90 prosent av dagens virksomhetsverdi i fri kontantstrøm innen 2028, med 60 prosent av dagens markedsverdi som utbytte til aksjonærene,» skriver han i sin analyse.
På bakgrunn av dette gir Grindheim en kjøpsanbefaling med et kursmål på 80 kroner.
«Selskapet handles i dag med en urimelig rabatt i forhold til sammenlignbare selskaper, med en EV/EBITDA 3,8 ganger 2025-estimatene. For sammenlignbare selskaper er EV/EBITDA 4,9-gangeren for samme periode,» skriver Grindheim.
Venter store utbytter
Også Pareto-analytiker Bård Rosef har stor tro på Paratus Energy. Han venter generøse utbyttebetalinger til aksjonærene.
«Selv om Paratus Energy ikke har forpliktet seg til en fast utbyttepolitikk ennå, er ikke spørsmålet om, men når og hvor mye selskapet vil dele ut i utbytter. Vi antar at utbytter vil starte med omtrent 8,60 kroner pr. aksje på årlig basis,» sier han.
Pareto gir også en kjøpsanbefaling for aksjen, med et kursmål på 75 kroner.
«I forhold til sammenlignbare selskaper vurderes Paratus Energy mindre gunstig hvis man ser på eiendelsverdier, men mer gunstig på inntjening. Samtidig skiller utbyttepotensialet seg virkelig ut,» skriver Rosef.