<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tomra-samarbeid: Satser 600 mill. på plastgjenvinning

Tomra og Plastretur satser 600 millioner kroner på plastgjenvinning. 

  Publisert 31. mai 2023 kl. 07.10
  Oppdatert 6. juni 2023 klokken 11.09
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 173 ord
  SATSER: Tomra skal gjenvinne plast. Bildet er tatt fra: Infinitum. Foto: Iván Kverme

   

  Gjenvinningsselskapet Tomra har inngått en avtale med Plastretur for å opprette et sorteringssenter for plastemballasje i Norge. 

  Tomra vil investere 32 millioner euro – 360 millioner kroner – gjennom et fellesforetak der selskapet vil ha en eierandel på 65 prosent.

  Selskapet sikter mot en kapitalavkastning på 15-20 prosent. Kapitalinvesteringen består hovedsakelig av maskiner og utstyr.

  Anlegget skal stå klart i 2025 og vil håndtere kildesortert og mekanisk utvunnet plast fra blandet avfall. Plastretur vil stå for innsamlingen av plastemballasjeavfall, mens Tomra vil sortere og selge de resirkulerte plastfraksjonene.

  Dette er en del av Tomras satsing innen Feedstock-virksomheten som bruker Tomras kjernekompetanse og teknologi. 

  «Det er et sterkt og økende behov for høykvalitets plastfraksjoner fra plastavfall, som vanligvis går tapt ved forbrenning og deponi i dag. Anlegget vil akseptere plast fra kommunale kilder og mekanisk gjenvunnet plast fra blandet avfall. Plasten vil bli sortert i høykvalitetsfraksjoner som kan brukes i ny emballasje og andre produkter av høy kvalitet», heter det i børsmeldingen.

  Anlegget skal bygges nær Oslo, i Holtskogen Næringspark, Østfold, med en sorteringskapasitet på 90.000 tonn plast pr. år.