<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Minst 50-prosent: EUs finanstilsyn har foreslått en regulering som krever at minst 50 prosent av porteføljen i fond som markedsfører seg som bærekraftige, må bestå av bærekraftige investeringer.  Kapital

EU vil at 50 prosent av «grønne fond» faktisk må være grønne

Det foregår en prosentlek i maktens korridorer i EU om hvor stor andel av fond som markedsfører seg med merkelappen ESG eller “bærekraft”, faktisk trenger å bestå av bærekraftige investeringer. Forbrukerrådet mener kunder kan bli forledet, mens bransjen imøteser et klarere regelverk. 

Publisert 7. sep. 2023 kl. 11.37
Oppdatert 12. sep. 2023 klokken 13.31
Lesetid: 7 minutter
Artikkellengde er 1685 ord