<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flat inngang i årets siste handelsuke – opptur for seismikk og offshoreaksje

Oslo Børs endte dagen flatt. Årets vinneraksje Solstad Offshore fortsatte oppturen, mens PGS steg på nyheter om finansiering.

    Publisert 27. des. 2022 kl. 16.28
    Oppdatert 27. des. 2022 klokken 16.44
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 319 ord
    TIRSDAG: Børsen stengte flatt. Foto: NTB

               

    Saken oppdateres.

    Det ble såvidt en grønn start for årets siste handelsuke på Oslo Børs. Etter et kraftig byks opp ved åpning avtok oppgangen, og hovedindeksen endte opp 0,02 prosent for dagen til 1.199,95. 

    Med dette ligger hovedindeksen såvidt i negativt terreng for året, ned 0,12 prosent siden forrige årsskifte. 

    Oljeprisen steg også tirsdag, etter nyheter om corona-lettelser i Kina og tøffe værforhold i USA som har ført til nedstenging av raffinerier ved kysten utenfor Texas. En tredjedel av raffinerikapasiteten i Texas har vært stengt ned grunnet ekstremværet. Ved børsslutt ble et fat Nordsjøolje omsatt for 84,32 dollar, opp 0,48 prosent for dagen, mens WTI-oljen var opp 0,65 prosent til 80,08 dollar fatet. 

    Oljeaksjene Equinor, Aker BP og Vår Energi fulgte oljeprisens opptur, og steg henholdsvis 0,41, 0,39 og 0,21 prosent. 

    Blant dagens mest omsatte aksjer var Solstad Offshore, som var opp 9,37 prosent for dagen. Aksjen ligger an til å bli årets vinner og har steget 570 prosent så langt i 2022. Lille julaften meldte selskapet at det hadde fått tildelt kontrakter til en verdi på 500 millioner kroner.

    Seismikkselskapet PGS meldte at de har sikret finansiering til en stor multiklientundersøkelse i Norskehavet. Aksjen steg 4,90 prosent på meldingen, og var dagens tredje mest omsatte aksje før etterhandelen.

    Fjordkraft-eier Elmera krakket forrige uke etter resultatvarsel. Aksjen fortsatte videre nedover tirsdag, og endte dagen ned 3,07 prosent. I en børsmelding skrev selskapet at særlig volatile strømpriser har ledet til utfordrende markedsforhold.

    Børsåpningen i USA kunne tyde på at tech-sektoren ikke er ferdig med å ta imot juling helt enda, der teknologiindeksen Nasdaq åpnet ned 1,27 prosent. Nordic Semiconductor og Kahoot fikk også en hard start på årets siste handelsuke, og falt henholdsvis 1,96 og 3,24 prosent. 

    Bewi Invest, som er nærstående til styremedlem Stig Wærnes i KMC Properties, har inngått avtale om salg av 13 millioner aksjer i KMC Properties til en kurs på 7,68 kroner pr aksje. KMC-aksjen falt 0,59 prosent på nyheten.