<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisen sendte Oslo Børs ned

Hovedindeksen på Oslo Børs fulgte oljeprisens svingninger, og endte med en nedgang på 0,76 prosent til 1.190,80. 

Publisert 28. des. 2022 kl. 16.26
Oppdatert 28. des. 2022 klokken 17.01
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 401 ord
Oslo Børs. Foto: Eivind Yggeseth

Saken oppdateres

Etter nyheter om at Putin forbyr oljeeksport til land som innfører G7-landenes pristak hadde oljeprisen en negativ utvikling i løpet av dagen, og fallet tiltok mot slutten av handelsdagen. Russland rådførte seg ikke med medlemslandene i Opec+ om deres reaksjon på pristaket.

I løpet av dagen sank verdien på et fat med nordsjøoljen Brent med 2,53 prosent, til 82,20 dollar fatet. WTI-oljen falt 2,45 prosent til 77,62 dollar fatet.

Rundt lunsjtider var den initielle nedgangen i oljeprisen redusert, før fallet igjen tiltok. Hovedindeksen på Oslo Børs lå i samme periode an til en positiv kursutvikling intradag, men falt på nytt sammen med oljeprisen, og endte med en nedgang på 0,76 prosent til 1.190,80 poeng.

Equinor meldte onsdag morgen om at produksjonen på Njord-feltet starter opp igjen, etter et oppgraderingsprosjekt. Prosjektet hadde en prislapp på 31 milliarder kroner.

Equinor falt 2,05 prosent til 358,00 kroner aksjen, Aker BP-aksjen sank 1,29 prosent til 306,80 kroner stykket, og Vår Energis aksjekurs falt 2,32 prosent til 33,25 kroner.

Bevegelser

En ny forbrukerundersøkelse fra Nofima viser at forbrukerne i USA og Japan er villige til å betale 30 prosent mer for den norske laksen, dersom den er fersk og ikke tint. Mowis kurs gikk opp 0,78 prosent til 166,95 kroner aksjen. Salmar steg 1,06 prosent til 383,00 kroner per aksje, og Lerøy Seafoods aksjekurs steg 1,56 prosent, til 55,45 kroner.

Aksjekursen for Norwegian falt 5,47 prosent, til 7,36 kroner per aksje, uten at det er registrert noen dagsaktuelle nyheter fra selskapet. 

Solcelleselskapet Otovo melder at de har gjennomført lanseringen i Belgia, Nederland og Sveits i fjerde kvartal. Tidligere i år gikk selskapet inn i Portugal, Østerrike og Storbritannia. Aksjen falt 0,31 prosent, til 19,10 kroner aksjen.

Awilco Drilling  startet dagen med å falle tosifret – mest av alle på Oslo Børs. På det laveste var aksjen nede i 23,61 kroner, nesten helt nede i tegningskursen i selskapets emisjon i forrige uke . Selskapet, som nå effektivt kun består av to voldgiftssaker, skjøt så i været igjen. Ved børsslutt var Awilco Drilling blitt dagens vinneraksje med en oppgang på 16,8 prosent til 34,00 kroner.

Elliptic Labs har lansert smarttelefonen Redmi K60E i partnerskapet med Xiaomi. Telefonen skal  bruke Elliptic Labs' programvarebaserte AI Virtual Proximity Sensor INNER BEAUTY for det kinesiske markedet. Aksjen endte likevel med en nedgang intradag på 0,82 prosent til en aksjekurs på 19,28 kroner.

Veidekke har begynt byggingen av Cissi Klein VGS i Trondheim, fremgikk det av en melding onsdag morgen. Aksjen steg 0,11 prosent til 95,30 kroner aksjen.