<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flukten fra globale aksjefond fortsetter

Kapitalutgangen fra globale aksjefond har passert åtte uker nå. USA daler i popularitet, mens asiatiske aksjefond og tryggere pengemarkedsfond er på vei opp.

Publisert 14:26 30. des. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord
ROLIGERE JULESALG: Også i selve juleuken ble netto tatt ut store midler fra verdens aksjefond, men langt fra like mye som uken før. Her fra tradergulvet på New York-børsen. Foto: Bloomberg

Globale aksjefond har for åttende uke på rad sett en netto kapitalutgang, melder Reuters.

I uken frem til og med 28. desember beløp netto uttak seg til 529 millioner dollar, ifølge Refinitiv Lipper-data. Det tilsvarer 5,2 milliarder kroner.

Uken før var netto kapitalutgang på 39,1 milliarder dollar.

En årsak til utviklingen er ifølge nyhetsbyrået de sterkere BNP-tallene nylig, som gir næring til bekymringen for at rentene i USA kan bli liggende høyere over lengre tid.

USA ut, Asia inn

For amerikanske aksjefond alene var det en kapitalutgang på 5,41 milliarder dollar netto i den aktuelle perioden. For asiatiske og europeiske fond kom det derimot inn henholdsvis 1,66 milliarder og 460 millioner dollar i nye investeringer.

Teknologifond hadde forøvrig en netto kapitalutgang på 835 millioner dollar, ifølge nyhetsbyrået.

Og for obligasjonsfond ble det tatt ut 3,35 milliarder dollar netto. Uken før var uttakene på hele 15,06 milliarder dollar.

I stedet satset investorer globalt 14,18 milliarder dollar netto på pengemarkedsfond med lavere risiko.

Fond som investerer i edelmetaller opplevde også økt popularitet, mens energifond hadde netto kapitalutgang i perioden.