<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

11 aksjer med lav P/E og best utsikter i 2023

Mange aksjer har falt og blitt billigere i 2022. Noen kanskje for billige? 

    Publisert 1. jan. 2023 kl. 09.57
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 278 ord
    BILLIGST: Joseph J. DePaolo, adm. direktør i Signature Bank. Foto: Signature Bank

    Børsåret 2022 har gitt oss nedgang i mange sektorer, og noen aksjer har kanskje falt mer enn fortjent. 

    Oslo Børs har holdt seg relativt godt, ned rundt prosenten, men i USA har fallet vært vesentlig større. S&P 500 endte ned 19,4 prosent i takt med at frykten for resesjon har økt, og alle sektorer unntatt én – energi – endte i minus. 

    Nedturen kan imidlertid gi kjøpsmuligheter, skal vi tro CNBCs oversikt. Kjøpskandidatene har blitt plukket basert på disse tre kriteriene:

    • En fremtidig P/E, neste 12 måneder, på mindre enn 10
    • EPS-vekst på minst 10 prosent
    • Gjennomsnittlig oppside på minst 10 prosent

    På toppen troner Signature Bank som analytikerne tror skal stige nesten 50 prosent. Både Signature Bank og Pulte Group har den laveste P/E blant alle aksjene på bare 6,2, og kan kategoriseres som de billigste aksjene. 

    P/E kan på norsk oversetters til «pris til fortjeneste», og er en av måtene til å måle verdien til en bedrift på. Man bruker ofte P/E for å sammenligne selskaper i samme sektor og finne ut hvilke aksjer som er billigst basert på inntjening. 

    Signature Bank falt 17 prosent bare i desember og 64 prosent i hele 2022. De gir et godt inngangspunkt ifølge analytikerne. 

    Forvalter Philippe Sissener har bank og finans som sine favorittsektorer for 2023, sammen med olje og gass. Les resten av tipsene fra analytikerne i Finansavisens aksjepanel her

    Lenger nede på listen finner vi United Rentals med en P/E på 9,6. Tidligere i desember fullførte selskapet oppkjøpet av Ahern Rentals til 2 milliarder dollar. Aksjen skal opp 17 prosent i 2023 ifølge analytikerne, selv etter å ha steget 6,9 prosent i 2022.

    Blant de billigste aksjene med høyest oppside finner vi også Ford, Global Payments og EOG Resources.