<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aksjetrader vrir seg unna aksjer

Hva tenker aksjetrader Svend Egil Larsen om aksjer når man får så godt betalt i obligasjoner, og i tillegg får mye lavere skatt?

    Publisert 2. jan. 2023 kl. 10.41
    Oppdatert 2. jan. 2023 klokken 11.00
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 207 ord
    Aksjepanelet: Svend Erik Larsen

    Finansavisen samlet seks aksjeeksperter før jul. Her lanserte de sine favorittaksjer for 2023. En av dem var aksjetrader Svend Egil Larsen (Selaco). 

    Aksjenestor Jan Petter Sissener hadde et spørsmål til Svend Egil Larsen.

    – Er det i det hele tatt god risk/reward å ha pengene i aksjer når man får så godt betalt i obligasjoner, og i tillegg kun betaler 22 prosent skatt der mot 38 prosent skatt i aksjer?

    – Det er et godt spørsmål, og jeg har faktisk begynt å vri porteføljen min fra aksjer til kun obligasjoner og preferanseaksjer, som yielder 12 til 15 prosent. Det kommer naturlig fordi jeg er skeptisk til aksjer fremover, og da vil jeg ha rentepapirer. Jeg tror flere tenker alternativer til enkeltaksjer. Jeg tror på litt usikre tider i 2023.

    Larsen tror også det blir vanskeligere å tjene penger i aksjemarkedet enn noen gang.

    – Jeg var med på nesten alt av emisjoner. Nå opplever vi at kursen dumper under emisjonskurs selv før selskapet er børsnotert. Usikkerheten er stor, og det er vanskeligere å tjene penger enn noen gang. Husk at mange nå sitter innelåst i Euronext Growth-aksjer. Kommer det litt volum i disse aksjene igjen er det mange som vil ut, sier Larsen.