<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Big Short-Burry med dystre spådommer

Michael James Burry tror den amerikanske økonomien vil gå inn i resesjon med en ny runde inflasjon.

  Publisert 2. jan. 2023 kl. 15.45
  Oppdatert 2. jan. 2023 klokken 15.47
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 229 ord
  BIG SHORT: Han ble kjent etter finanskrisen og har ofte rett i sine spådommer. Michael Burry spår for 2023 et kraftig fall i USA. Bloomberg

  Michael James Burry ble kjent i forbindelse med den globale finanskrisen i 2008-2009, da hans hedgefond, Scion Capital, tjente flere milliarder kroner på å vedde på et boligkrakk i USA. 

  Sent i 2021 var han igjen i fryktmodus og så for seg høyere konsumprisvekst og børsfall i 2022. Begge spådommene traff blink. Han snakket dessuten negativt om Tesla-aksjen, som siden har fått et kursfall på 70 prosent fra toppen.

  Nå kommer han med skremmende spådommer om 2023. Finbold skriver at Burry tror den amerikanske økonomien vil gå inn i resesjon. 

  Negativ konsumprisindeks

  Burry advarer ifølge nettstedet om at inflasjonen har nådd sitt høyeste punkt, men at dette ikke vil være den siste toppen i inflasjonssyklusen.

  – Konsumprisindeksen vil falle enda mer i 2023 og kan ende negativ i siste halvdel av 2023. Et slikt fall vil gi resesjonen alle trodde ville inntreffe for et år tilbake, spår Burry.

  Den amerikanske inflasjonsraten nådde sitt høyeste på 40 år med 9,1 prosent i juni og holdt seg over 7 prosent i november, noe som er langt over den amerikanske sentralbankens mål på 2 prosent.

  Ifølge Burry vil inflasjonen falle, og økonomien vil svekkes i 2023, noe som fører til at Federal Reserve kutter renten og at regjeringen øker utgiftene for å stimulere veksten, noe som igjen vil øke etterspørselen og føre til økt inflasjon.