<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tidligere fotballproff dømt for pyramidesvindel

Tidligere Premier League-spiller funnet skyldig i å ha svindlet investorer for 96 millioner kroner.

    Publisert 4. jan. 2023 kl. 14.37
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 303 ord
    SVINDELDØMT: En gang i tiden knivet han med Arsenal-angriper Thierry Henry (t.h) i Premier League. Nå er spilleren som i 2005 ble kåret til den beste forsvareren i Charltons historie, Richard Rufus, dømt til fengsel for svindel. NTB

    47 år gamle Richard Rufus spilte sine 288 Premier League-kamper og 326 kamper totalt for Charlton Athletics. Etter at fotballkarrieren var over i 2004 fikk han helt andre interesser. 

    I 2013 ble han slått konkurs etter å ha opparbeidet seg en gjeld på over 60 millioner kroner.

    Rett etter konkursen forsøkte han å returnere til fotballen som trener-assistent. Det ble en kortvarig affære og Rufus var raskt tilbake på den kriminelle sti. 

    Alt i 2015 dukket de første anklagene rundt det han nå er dømt for opp. Han fikk da en konkurskarantene på 15 år og måtte slutte som trener for aldersbestemte spillere ved Charltons akademi. Svindelen greide han å fortsette helt frem til nylig. 

    Ett av Rufus svindelofre, er tidligere Aston Villa-forsvarer, Paul Elliot.

    Ifølge Daily Mail kjørte Rufus en rådyr Bentley og bodde svært ekslusivt.

    Direkte svindel

    Nå er han igjen i både økonomisk og juridisk trøbbel. Han har lovet investorer over 60 prosent årlig avkastning i et pyramidespill han selv solgte inn som valutahandel. Nå har juryen ved Southwark Crown Court i London funnet Rufus skyldig kriminelle økonomiske handlinger.

    Straffeutmålingen skjer 12. januar og han vil dømmes til fengsel for å ha svindlet sine offer for 96 millioner kroner.

    Aktor i saken, Lucy Organ, uttaler i sakspapirene at de såkalte investeringene Rufus solgte, var direkte svindel med en gigantisk risiko. Rufus skal ifølge dommen ha solgt svindelinvesteringer for over 150 millioner kroner.

    Store deler av pengene Rufus fikk inn fra sine klienter, ble aldri satt inn på noen klientkonto. Han brukte de selv for å dekke inn sine tap, fremgår det av dommen.

    Pyramide

    Han utførte klassiske pyramidespill-handlinger ved å betale ut såkalt «gevinst» til noen investorer med nylige innskudd fra andre ofre. 

    Allerede i 2011, to år før han ble slått konkurs, fikk han sine kontoer frosset av britiske finansmyndigheter. 

    Likevel fortsatte Rufus sin svindelvirksomhet.