<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norge og Tyskland satser på å utvikle grønn industri

Norge og Tyskland skal samarbeide tettere for å produsere mer fornybar energi og skape grønn industri.

Publisert 5. jan. 2023 kl. 10.22
Oppdatert 5. jan. 2023 klokken 10.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 235 ord
GRØNT SAMARBEID: Statsminister Jonas Gahr Støre møtte den tyske visestatsministeren Robert Habeck i Oslo torsdag morgen. Foto: NTB

Norge og Tyskland har blitt enige om å samarbeide tettere på områder som hydrogen, batterier, havvind og karbonfangst og -lagring. 

– Det er krevende tider i Europa på grunn av krigen i Ukraina. Midt i energikrisen ser vi hvor viktig Norge er som en pålitelig leverandør av gass til Europa, men vi ser også hvor avgjørende det er at vi raskere går over til mer fornybar energi, sier statsminister Jonas Gahr Støre i en melding.

Statsministeren og flere statsråder møtte i dag Tysklands visekansler Robert Habeck i Oslo. For et år siden ble Norge og Tyskland enige om å styrke det tysk-norske samarbeidet om det grønne skiftet og etablere en langsiktig og strukturert dialog på industri- og energifeltet. Gjennom året har det vært flere møter mellom landene, der også energisituasjonen i Europa har vært et sentralt tema.

Tettere samarbeid

– Regjeringen vil legge til rette for at Norge skal fortsette å være en stabil og pålitelig leverandør av olje og gass til Europa. Samtidig arbeider vi med å videreutvikle vår rolle som energinasjon, blant annet gjennom å dekarbonisere gass ved hjelp av hydrogenproduksjon og fangst og lagring av CO2. Vi ser på mulighetene for å etablere et samarbeid med Tyskland om storskala verdikjeder og infrastruktur på disse områdene, sier olje- og energiminister Terje Aasland.

Etter møtet mellom de norske regjeringsmedlemmene og visekansler Habeck, signerte Equinor og det tyske selskapet RWE en erklæring om å samarbeide mer om energisikkerhet og dekarbonisering.