<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs i grønt: – En reaksjon på ufortjent fall i går

Det ble opptur på børsen torsdag. Oslo Børs steg 0,7 prosent etter fall onsdag. 

Publisert 5. jan. 2023 kl. 16.29
Oppdatert 5. jan. 2023 klokken 16.49
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 333 ord
UFORTJENT FALL I GÅR: Forvalter i Alfred Berg, Leif Eriksrød. Foto: Finansavisen

Oslo Børs stengte i grønt torsdag, opp 0,73 prosent til 1.173,78. Oppturen kommer etter et fall på 1,5 prosent onsdag. 

– Oppturen i dag kan virke som en reaksjon på fallet i går, som var ufortjent, sa Leif Eriksrød i Alfred Berg om børsdagen torsdag. 

Nedgangen onsdag ble i stor grad drevet av fallet i olje- og gasspriser. Ved børsslutt torsdag var derimot Brent-oljen noe opp for dagen, 0,35 prosent til 78,29 dollar fatet. 

Etter nedturen onsdag, steg nesten samtlige av oljeselskapene på norsk sokkel torsdag. Equinor var opp 0,66 prosent, blant annet etter nyheter om at selskapet har inngått et samarbeid med RWE om å utvikle storskala verdikjeder for lavkarbon hydrogenproduksjon. Aker BP steg 1,56 prosent, mens Vår Energi var i pluss hele dagen, men endte flatt.

Bevegelser

Eriksrød trakk frem ryktene om at Amazon skal ta i bruk løsningene til Autostore som en av dagens spennende nyheter. 

– Autostore og Amazon er en spennende nyhet, men aksjen har lite fri flyt så man skal ikke alltid stole på bevegelsene der, sa Alfred Berg-forvalteren. 

Autostore-aksjen var opp 5,62 prosent på ryktene.

Videre nevnte Eriksrød at lave gasspriser kunne virke å være fordelaktige for Yara, som steg 2,81 prosent og ble dagens nest mest omsatte aksje etter Equinor. 

Gram Car Carriers  steg 0,53 prosent etter Nordea Markets tar opp dekning på aksjen med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 235 kroner.

– Jeg tror Gram Car Carriers kommer til å øke utbyttekapasiteten i 2023. Det er en skikkelig trigger, sa analytiker Erik Hovi om aksjen. 

SATS -aksjen snudde fra pluss til minus, etter at aksjen ble nedgradert fra kjøp til hold av ABG Sundal Collier. Fem av seks meglerhus har nå hold- eller salgsanbefaling på aksjen, som endte dagen ned 0,98 prosent. 

Gjensidige Forsikring falt 2,84 prosent torsdag. Leif Eriksrød nevner dagens snøkaos på Østlandet som potensiell trigger for forsikringsselskapets fall. 

– Likevel får vi snø hver vinter, så den forklaringen kan være litt tynn.

Bioteknologiselskapet ArcticZymes Technologies  ble dagens soleklare taper. Aksjen krakket på børs og falt 27,10 prosent, etter selskapet meldte at de ikke klarte å nå opp til guidingen