<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kryptobank stuper torsdag

Den mest kryptovennlige banken i USA, Silvergate Capital, stuper over 40 prosent på børsen torsdag. 

  Publisert 5. jan. 2023 kl. 19.57
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 227 ord
  Silvergate Capital Foto: (c) Wirestock | Dreamstime.com

  Aksjene til Silvergate Capital faller over 40 prosent torsdag etter at den kryptofokuserte banken la frem sine resultater for fjerde kvartal. Det viste seg at folk trekker pengene ut i stor stil. 

  Total innskudd fra digitale verdipapirkunder falt til 3,8 milliarder dollar, fra 11,9 milliarder dollar ved utgangen av tredje kvartal. Det er en nedgang på omtrent 68 prosent. Uttakene i Silvergate kom etter at kryptobørsen FTX kollapset. 

  Ved utgangen av desember kom 150 millioner dollar av bankens innskudd fra kunder som hadde søkt om konkursbeskyttelse, sier Silvergate.

  For å skaffe mer likviditet i perioden har Silvergate solgt gjeldsbevis for 5,2 milliarder dollar, noe som ga en gevinst på 718 millioner dollar.  Selskapet rapporterte at de hadde 4,6 milliarder dollar i kontanter ved utgangen av desember. 

  «Som et svar på de raske endringene i det digitale verdipapirindustrien i fjerde kvartal, tok vi tilsvarende tiltak for å opprettholde likviditeten for å kunne tilfredsstille mulig uttak av innskudd. For tiden har vi en kontantposisjon som overstiger våre digitale verdipapirrelaterte innskudd,» sier CEO Alan Lane i rapporten.

  Silvergate kunngjorde også at de sier opp 200 ansatte, tilsvarende omtrent 40 prosent av arbeidstakerne. 

  Silvergate, som ble børsnotert i 2019, nådde en aksjekurs på hele 222 dollar per aksje i november 2021 da kryptomarkedet var på sitt heteste. Silvergate-aksjer endte 2022 på 17,40 dollar, som betyr at aksjonærene har fått barbert bort 90 prosent av verdien fra toppnoteringen.