<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fire eksperter skal hjelpe Oljefondet med klimarisiko

Norges Bank Investment Management har etablert et nytt rådgivende utvalg for klimarisiko.

Publisert 6. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 138 ord
HENTER INN EKSPERTER: – Utvalget vil hjelpe oss med å være ledende innen håndtering av klimarelatert risiko, sier direktør Carine Smith Ihenacho i Oljefondet. Foto: Finansavisen.

Norges Bank Investment Management har oppnevnt professor Jody Freeman, Jennifer Morris, Huw van Steenis og Bjørn Otto Sverdrup som eksterne medlemmer til styret.

Freeman er professor i jus ved Harvard Law School og uavhengig styremedlem i ConocoPhillips mens Morris er administrerende direktør i The Nature Conservancy. van Steenis er nestleder i Oliver Wyman og var tidligere leder av Sustainable Finance Committee ved UBS mens Sverdrup er leder av bransjeinitiativet Oil and Gas Climate Initiative.

– Vi er veldig glade for å ha fått med disse dyktige ekspertene i vårt nye rådgivende utvalg for klima. De bringer med seg bred og relevant erfaring fra både akademia, sivilsamfunn, bærekraftig finans og næringsliv. Utvalget vil hjelpe oss med å være ledende innen håndtering av klimarelatert risiko som eier av selskaper gjennom klimaovergangen, sier Carine Smith Ihenacho, direktør for eierskap og etterlevelse i Oljefondet.