<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gir fra seg kontrollen i Ant Group

Alibaba-gründer og milliardær Jack Ma gir fra seg kontrollen i den kinesiske fintech-giganten Ant Group.

Publisert 7. jan. 2023 kl. 09.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 124 ord
GIR FRA SEG KONTROLLEN: Alibaba-grunder Jack Ma gir fra seg kontrollen i Ant Group. Foto: Reuters

Ant Group gir ti personer, inkludert grunnleggeren, ledelsen og ansatte, stemmeretter, hvilket gjør at Jack Ma's mister kontrollen over Ant Group. Det melder selskapet lørdag, ifølge Bloomberg News. Grepene vil ikke medføre endringer for øvrige aksjonærer.

Fintech-selskapet ble skilt ut fra Alibaba i 2014 og eier verdens største mobilbetalingsplattform Aliplay. Aliplay skulle opprinnelig børsnoteres i 2020, men planene ble lagt på is. Den gangen ble det snakket om en prising opp mot 300 millioner dollar, ifølge nettstedet Businessinsider.

Ifølge Alibaba Group gjøres det nå endringer «for å optimalisere selskapsstyring og for å sikre langsiktig utvikling». 

Det skriver også at visse medlemmer av ledelsen har gått ut av partnerskapet med Alibaba. Dette gjøres for å «sikre en transparent og effektiv selskapsstyring og styrke uavhengigheten fra aksjonæren Alibaba Group».