<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår over 40 prosent oppside i børstaper

Bank of America oppjusterer kursmålet i Vodafone, og mener aksjen vil bli en børsvinner i 2023.

    Publisert 17. jan. 2023 kl. 19.44
    Oppdatert 17. jan. 2023 klokken 19.45
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 230 ord
    ANBEFALER KJØP: Bank of America anbefaler kjøp av Vodafone. Scott Eells

    Mobiloperatøren Vodafone har vært en børstaper i mange år, der kursen er ned 60 prosent de siste fem årene. I januar 2023 har aksjen blitt handlet på det laveste nivået på 25 år. 

    Bank of America tror nå at nedturen kan være over. Tirsdag oppjusterte de aksjen til kjøp, og hever samtidig kursmålet til 1,31 pund med en 12-måneders horisont. Dette tilsvarer en oppgang på 42 prosent fra dagens kurs. 

    Dette kommer etter at administrerende direktør Nick Read annonserte at han fratrer fra stillingen. Analytiker i Bank of America David Wright er nå positiv til selskapets videre drift. Han trekker frem at selskapet nå vil gjøre nye investeringer i Tyskland, og at dette vil bidra til langsiktig inntjeningsvekst.

    – Et problem for selskapet har vært virksomheten i Tyskland, men dette ser ut til å endre seg med endringer i ledelsen, kommenterer Wright til CNBC. 

    Må redusere utbytte

    Til tross for optimismen mener analytikeren at Vodafone blir nødt til å kutte utbytte med minst 30 prosent for å se en positiv endring i aksjekursen. Selskapet har tidligere prøvd å håndtere dette ved å selge andeler i Vantage Towers, et av Europas største selskaper innenfor mobilmaster.

    I desember ble det også kjent at Abu Dhabi-baserte Etisalat ønsker å kjøpe Vodafones andel i det afrikanske telekomselskapet Vodacom. Ifølge analytikere i UBS kan salget være verdt opptil 7,9 milliarder euro.