<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tangen advarer: – Blir en periode med veldig, veldig lav avkastning

Oljefondsjef Nicolai Tangen mener vi enda ikke har sett full effekt av verditapene som skjedde i 2022. «Det vil ta lang tid å svette dette ut», sier han i et intervju med FT.

Publisert 18. jan. 2023 kl. 15.57
Oppdatert 18. jan. 2023 klokken 16.13
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 276 ord
DAVOS: Oljefondsjef Nicolai Tangen uttrykker ingen stor marketsoptimisme under WEF i Sveits. Foto: NTB

Verdens Økonomiske Forum (WEF) er i full sving i Sveits, der bedriftsledere, politikere, akademikere og andre innflytelsesrike personer er samlet i Davos for å ta for seg viktige emner rundt utviklingen i verdens økonomi.

Oljefondssjef Nicolai Tangen er blant deltagerne på toppseminaret, og uttrykker ovenfor Financial Times at han tror de turbulente tidene vi så i 2022, med simultan nedgang i både aksjer og obligasjoner, ikke er ferdig med å bite fra seg helt enda. 

«Jeg tror vi vil se en lengre periode med veldig, veldig lav avkastning», sier han om markedet i tiden fremover. 

«Det vil ta tid å svette dette ut.»
Nicolai Tangen til FT på WEF i Davos

Ifølge Tangen er det «ikke usannsynlig» at vi vil se en ytterligere runde med renteøkninger i USA, noe han mener markedet ikke har tatt høyde for. I tillegg mener oljefondssjefen at børsåret 2022, omtalt av mange som et såkalt «annus horribilis», har mer å by på i inneværende år.

«Vi har enda ikke sett sekundæreffektene av de 30.000 milliardene som gikk tapt i markedet i 2022», sier han til FT, og spår en røff periode fremover for investorer. 

Oljefondet, som nylig bikket 13.000 milliarder kroner, hadde sitt nest verste år i 2022, kun slått av kriseåret 2008. Fondets verdi falt med 14 prosent, men klarte å unngå tyngre tap ved å vekte seg opp i energisektoren og vekk fra nylig noterte selskaper, sa Tangen til nyhetsstedet. 

Avslutningsvis gir Tangen uttrykk for å være urolig rundt det positive sentimentet blant deltagerne som har samlet seg på Davos.

«Jeg er ikke særlig optimistisk, noe som virker å være konsensus her. Det liker jeg ikke», sier han til FT.