<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Varlser lønnsfall i finans

JP Morgan topp mener finans-topper kan se langt etter høye lønninger i tiden som kommer: –Bonuser vil absolutt falle. 

Publisert 18. jan. 2023 kl. 21.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 165 ord
LØNNSKUTT: JP Morgan topp Vis Raghavan tror på lønnskutt i finans. Foto: J.P. Morgan

Investeringsbankene er kjent for høye lønninger og bonuser, bare i Norge har over 6 000 meglerhusansatte millioninntekt. Vis Raghavan, global med-leder for JP Morgan Chase & Co sin investeringsbank, tror imdlertid ikke dette vil holde fremover. 

– Det har vært et svakt år for investeringsbankene i form av volum.  Alle bankene betaler for prestasjon, og hvis den ikke er der, vil ikke kompensasjonen heller være der, sa han under et intervju på Davos onsdag. 

Raghavan la videre til at det på markedssiden har vært et mer blandet bilde, med sterke resultater innen råvarer, kurser og makro, samt volatilitetsbaserte aksjehandler.

Fallende inntjening

Kommentaren kommer kun dager etter storbanken la frem tall for fjerde kvartal, som viste at  inntjening fra investment banking var ned 57 prosent sammenlignet med i fjor. Den samlede inntjeningen var imidlertid opp 18 prosent. 

Dette var en sterk kontrast til Goldman Sachs, som tirsdag rapporterte et brutalt inntektsfall. Dog det ikke har vært rapportert om lønnskutt hos konkurrenten, ble det forrige uke kjent at banken sier opp 3 200 ansatte.