<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tech-aksje til værs – tungvektere tynget

Equinor, Hydro og Meltwater havnet i fokus i handelen på Oslo Børs torsdag.

Publisert 19. jan. 2023 kl. 16.27
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 345 ord
OPP, OPP OG NED IGJEN: Oslo Børs falt torsdag, etter to dager med oppgang. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

        MWTR   

Etter to dager med opptur ble det en rød dag på Oslo Børs torsdag. Hovedindeksen endte ned 1,45 prosent til 1.182,66 poeng, tynget av børskjempene Equinor og Hydro.

Oljeprisene vendte opp utover dagen og dempet børsfallet. Brent-oljen var ved børsslutt opp 0,9 prosent til 85,77 dollar pr. fat, mens WTI-oljen var opp 0,8 prosent til 80,10 dollar fatet. Ved børsslutt onsdag kostet Brent-oljen 87,27 dollar fatet.

På det laveste torsdag var Equinor nede i 298,10 kroner, men aksjen endte ned 2,0 prosent til 303,40 kroner. Aker BP falt 1,9 prosent til 306,00 kroner. Vår Energi falt 2,2 prosent til 30,60 kroner.

Flere internasjonale investeringsbanker har kuttet anbefalingene for Equinor – blant annet har JPMorgan gått til en salgsanbefaling og kuttet kursmålet med 80 kroner. Dessuten er konsensusestimatene for selskapets driftsresultat i fjerde kvartal kuttet med 11 prosent de seneste ukene, ifølge TDN Direkt.

– Jeg tror nok estimatene til Equinor kommer videre ned. De siste som har oppdatert, ligger godt under det som er konsensus. Det skyldes primært at gassprisene er lave og ser ut til å holde seg relativt lave for en god stund, sier investeringsdirektør Robert Næss i Nordea sier til TDN Direkt.

Hydro falt 3,9 prosent til 79,88 kroner. En forklaring er Alcoas kvartalsrapport onsdag kveld, som viste en svakere inntjening enn ventet, men også svake etterspørselsutsikter. Ifølge TDN Direkt mener SpareBank 1 Markets at Alcoa-utsiktene kan føre til forlenget produksjonskutt for Hydro på Husnes og Karmøy.

Medieovervåkningsselskapet Meltwater ble torsdagens vinner på Oslo Børs. Aksjen endte opp 33,4 prosent til 17,68 kroner etter budet på 5,6 milliarder kroner fra oppkjøpsfondene Altor og Marlin. Pr. aksje byr de 18 kroner, mens Meltwater-aksjen endte på 13,25 kroner onsdag.

Hyon steg 6,4 prosent til 1,50 kroner. Selskapet har inngått en intensjonsavtale med Northern Xplorer for implementering av drivstoffteknologi for hydrogen i et av Northern Xplorers fartøyer. Avtalen er betinget av en endelig investeringsbeslutning fra Northern Xplorer.

Blant Hyons største aksjonærer er Nel og Saga Pure, som torsdag falt 4,7 posent til 15,65 kroner og 0,4 prosent til 1,74 kroner.