<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tror på comeback for børstaper

Analytikere i JPMorgan tror at Meta kan bli en suksesshistorie i 2023.

Publisert 19. jan. 2023 kl. 20.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 229 ord
ANBEFALING: JPMorgan anbefaler kjøp av Meta. Bloomberg

Tech-sektoren hadde et dystert fjorår, der den amerikanske teknologiindeksen Nasdaq stupte 33 prosent. Indeksen omfatter store selskaper som Apple, Tesla, Amazon og Meta. Økende renter og oppsigelser fikk i stor grad skylden for den kraftige nedturen.

Flere av disse problemene fortsetter inn i 2023. Til tross for dette mener flere analytikere på Wall Street at Meta er rustet for et comeback etter å ha falt om lag 64 prosent i 2022.

– Vi anerkjenner at det er risikomomenter på makrofronten, men vi tror at Meta vil bli en vinner. Bakgrunnen for dette er de sterke annonseinntektene og en stor kundebase som betaler for å annonsere på plattformen, skriver analytiker Doug Anmuth i JPMorgan til CNBC. 

Kjøpsanbefalinger

Godt over halvparten av analytikerne som dekker aksjen opererer med en kjøpsanbefaling, der konsensus er 11 prosent oppside fra dagens kurs.

Analyseselskapet Wolfe Research anbefaler også kjøp av Meta, spesielt med tanke på fjerdekvartalstallene. Analytiker Deepak Mathivanan uttaler at han aksjen er svært  attraktiv med dagens prising, og har tro på langsiktig vekst.

Analytiker i Barclays Ross Sandler er også bull på Meta. Han sier til CNBC at han tror aksjen vil prestere bedre enn andre store tech-selskaper som Alphabet og Amazon, og anbefaler kjøp. Han påpeker at selskapet ser ut til å få ned kostnadsnivået, og at annonseinntektene trolig vil øke.

Torsdag kveld handles aksjen til en kurs på 136,5 dollar, opp 2,6 prosent.